NyhetsbildZoom
En skiss över Havets hus. I april 2018 invigs byggnaden. Foto: Pressbild

Havets hus klart om ett år

Harald Grönstrand -
Förberedandet inför byggstarten för Havets hus börjar i april. Bygget kommer att kosta 800?000 euro, och till våren 2018 ska bygget vara klart.

I april börjar man dra elkablar till byggplatsen invid Berny's invid Replotbron, men det egentliga bygget kommer i gång i augusti. Man räknar med att inleda verksamheten i Havets hus i april 2018.– Vi är mycket nöjda med upphandlingen och kostnaderna håller sig inom budgetramarna, säger Erik Sjöberg, ordförande för Havets hus i ett pressmeddelande.

Bygget kommer att kosta 801 693 euro utan moms, vilket är ungefär 3 000 euro mer än kostnadsberäkningen för projektet.

Medan bygget pågår kommer Berny's restaurangverksamhet att fortsätta som normalt. Däremot kommer området mellan Berny's och Havets hus att vara ett byggnadsområde, så för att komma till restaurangen måste man gå in via kafeterian.

När upphandlingstiden för Havets hus gick ut hade det kommit in flera anbud för byggprojektet. Enligt Sjöberg har de anbuden varit av hög kvalitet.

Bygget av huvudbyggnaden kommer att skötas av Byggnads Ab Mäenpää, rörarbetet av Pohjanmaan LVIS-Säätö ja Huolto, ventilationsarbetet av AB G. Koskela, elarbetet av Vasa Elinstallation och Automation T&N står för byggnadsautomationsentreprenaden.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan