NyhetsbildZoom
Förra fredagen ställde Finnair in ett hundratal flyg eftersom sympatistrejkerna störde markservicen. Nu på fredag väntar en ny strejk som drabbas över 6000 passagerare. Foto: Lehtikuva

Flygstrejken fortsätter i morgon - så drabbas Vasa och Kronoby

Linn Övergaard -
Eftersom ingen lösning ännu har nåtts i flygtvisten blir en ny strejk av på fredagen. Finnair ställer in över 90 flyg och även denna gång drabbas flygresenärer från Österbotten.

Finnair uppskattar att cirka 6 500 passagerare drabbas av strejken på fredag som pågår mellan klockan 15 och 19. Även flyg från Vasa och Kronoby ställs in.

Från Vasa ställs tre avgångar in: AY324, AY326 samt AY316. Även på rutten Helsingfors-Vasa ställs flyg in. Det gäller flygen AY323, AY325 och AY315.

Mellan Kronoby och Helsingfors avgår inte flygen AY594 och AY596. Mellan Helsingfors och Kronoby ställs flygen AY593 och AY595 in.

Finnair uppger på sin webbplats att resenärer som har en biljett bokad till strejkdagen kan flytta fram sin resa till och med den 9 april ifall att strejken påverkar fredagens resa. Även resenärer vars flyg inte är inställda under fredagen ska dubbelkolla flygets information på Finnairs webbplats.

Mer information om fredagens strejk finns på Finavias webbplats. 

Dessutom uppmanas alla flygresenärer att förbereda sig på förseningar och rusning på flygplatserna på fredagen. Finnair varnar för att incheckning, bagagehantering och säkerhetskontrollerna kan löpa långsammare än vanligt under strejken.

Här kan du se listan över alla av Finnairs inställda flyg. (på finska)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

7 000 tranor drar till sig stor publik

VASA Det gäller att ha tid, tur och tålamod om man vill se en stor tranplog flyga över en på Söderfjärden – och det hela kan vara över på 20 minuter.

Nyhetsbild
Utrikes

Macron presenterade EU-vision för Sipilä

Nästa vecka planerar Frankrikes president Emmanuel Macron att presentera en rad innovativa EU-planer, varav en del kanske skjuts ned genast.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan