Popkalaset firar Finland hundra år

FNB–Felix Fortelius -
Årets version av Popkalaset utgör en del av det officiella programmet under Finlands 100-årsjubileum. Musikfestivalen ordnas den 26 augusti vid gamla järnvägsstationen i Borgå.

– Vi har avsiktligt valt datumet exakt hundra dagar före vår självständighetsfest, för att hålla hundraårstemat, säger Tomas Järvinen, verksamhetsledare för Finlands Svenska Ungdomsförbund.

Järvinen tillägger att loggan för jubileet kommer att vara synlig genom hela festivalen och att festivalens hela anda kommer att genomsyras av jubileet. Han antyder även att temat kommer att synas i programmet, men vill inte ännu berätta exakt på vilket sätt.

Listan på artister som kommer att uppträda är inte ännu fullständig, men med finns bland andra musiklegenden Per Gessle, före detta frontfigur för Gyllene Tider.

Även mindre kända, finlandssvenska artister ska uppträda på evenemanget.

Tomas Järvinen säger att festivalen är en viktig plattform för nya artister.

– Det finns sist och slutligen inte så många evenemang där stora mängder finlandssvenskar samlas för att lyssna på musik. Vi erbjuder artisterna en möjlighet att komma upp på en scen med lite större förtecken än en vanlig byfestival, säger han.

Popkalaset ordnas i samarbete med stadsfestivalen Moon River i Borgå.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan