Ingen ränteändring i Storbritannien

FNB–AFP-NTB -
Brittiska centralbanken ändrar inte sin styrränta på 0,25 procent. Beslutet om oförändrad ränta fattades efter en omröstning där rösterna föll 8–1.

Räntan har inte ändrats på åtta månader. Räntebeslutet väntas vara det sista innan Storbritannien officiellt kör igång processen för att lämna EU.

Den brittiska ekonomin har gått bättre än väntat sedan öriket röstade om att lämna EU. Nu befarar centralbanken ändå att konsumtionen kan vara på nergång då realinkomsterna ökar långsammare än tidigare. Därmed beslutade man att trots vissa risker för hög inflation inte ändra styrräntan.

Den japanska centralbanken höll också ett möte på torsdagen. Där gjordes inga större policyändringar trots att man är långt ifrån att uppfylla målet på en tvåprocentig inflation. Japanska centralbanken är fortfarande osäker på hur förändringar i USA och Kina kommer att påverka landets ekonomi.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

7 000 tranor drar till sig stor publik

VASA Det gäller att ha tid, tur och tålamod om man vill se en stor tranplog flyga över en på Söderfjärden – och det hela kan vara över på 20 minuter.

Nyhetsbild
Utrikes

Macron presenterade EU-vision för Sipilä

Nästa vecka planerar Frankrikes president Emmanuel Macron att presentera en rad innovativa EU-planer, varav en del kanske skjuts ned genast.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan