NyhetsbildZoom
I fjol uppträdde Alphaville på Wasa Open Air. I år blir festivalen sannolikt inte av. Foto: Arkiv/Linus Lindholm

Ingen Wasa Open Air i sommar

Harald Grönstrand -
Festivalen Wasa Open Air blir sannolikt inte av i sommar. Artistbokningen går inte ihop med schemat för festivalen.

– Det är mycket sannolikt att festivalen inte blir av i år på grund av problem med tidsbokningen med artister. Styrelsen har diskuterat saken och bestämt att vi inte tvingar fram en festival, säger Kalle Keskinen, promotor för festivalen.

Han berättar att man fört förhandlingar med en artist man vill uppträder på festivalen, men att turnédatumen inte går att kombinera med Wasa Open Air.

– Några dagar före festivalen ska artisten uppträda i Danmark, och några dagar senare i Storbritannien. Bandet skulle klara av tidtabellen, men deras turnélastbilar kan inte flyga, säger Keskinen.

Han säger att enda dagen som skulle ha fungerat för bandet var en tisdag, men att det är en för stor risk för festivalen.

– Ifall något ändrar så återkommer vi. Men just nu är det här det smartaste vi kan göra, säger Keskinen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan