NyhetsbildZoom
Finnair. Foto: Markku Ulander

Flygstrejken fortsätter i dag

FNB -
Flygstrejken fortsätter i dag och Finnair tvingas ställa in över 90 flygningar. Totalt drabbas omkring 6 500 passagerare.

De passagerare vars flyg inte ställts in uppmanas att komma i extra god tid till flygplatsen. Passagerarna uppmanas också att checka in i förväg på webben och att resa endast med handbagage om det är möjligt. För längre europeiska flyg uppmanar Finnair passagerarna att ta med matsäck eftersom också bolagets catering påverkas av strejken och sympatistrejkerna.

Strejken pågår klockan 15–19.

Förhandlingarna mellan parterna avancerade inte i går. Riksförlikningsman Minna Helle säger att några nya möten inte prickats in, men att diskussioner nog förs i bakgrunden.

Om parterna inte kommer överens fortsätter strejkerna nästa vecka på onsdag, torsdag och fredag.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan