Nyhetsbild
”När jag själv slutade mitt senaste morgonskifte saknades tre av fyra till kvällsskiftet. Tre var alltså sjukskrivna och att få vikarier är svårt. Allt som oftast är det någon från morgonskiftet som ’offrar’ sig och jobbar dubbelt skift”, skriver Viktoria Sten. Foto: Mikael Nybacka

DEBATT: Apropå äldrevården: Vem ser vad?

Viktoria Sten, närvårdare, Korsholm -
Jag arbetar på ett serviceboende i Korsholms ­kommun som närvårdare. Enligt kommunpolitikern Monica Sirén-Aura (insändare i VBL 7.3) gör jag och mina arbetskollegor ett dåligt jobb. Läs närvårdaren Viktoria Stens insändare apropå debatten om äldrevården i Korsholm.
Välkommen!

Vill du fortsätta läsa?

Denna Plus-artikel är exklusiv för våra betalande läsare. Prova Plus så får du tillgång till alla exklusiva artiklar (nyheter, reportage, analyser och granskningar) på webben!

Trevlig läsning!

Vi rekommenderar
-nyheter 9.90 € /mån E-tidningen + -nyheter 17.80 € /mån Alla våra alternativ Klicka här »
Redan kund?
Logga in Skapa konto

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Två personer knivhögg sig själva vid riksdagen

Två personer med utländsk bakgrund har knivhuggit sig själva framför riksdagshuset i Helsingfors, säger riksdagshusets säkerhetschef Jukka Savola till FNB.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu kommer sommarvärmen

I helgen får Österbotten temperaturer på närmare 20 grader. Det är en glad överraskning efter sommaren som i Vasa bjöd på en enda riktigt varm dag.

Nyhetsbild
Lokalt

Inbrottstjuv misstänks för flera brott

I RÄTTEN En 32-årig man från Vasa åtalas för bland annat grov stöld, narkotikabrott och skadegörelse. Åklagaren yrkar på minst åtta månaders villkorligt fängelse.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan