USA kräver att Ryssland lämnar Krim tillbaka

FNB–AFP -
USA kräver att Ryssland omedelbart återbördar Krimhalvön till Ukraina.

Det amerikanska utrikesministeriet försäkrade också att sanktionerna mot Ryssland fortsätter gälla ända tills Ukraina fått Krim tillbaka.

USA har framfört kravet flera gånger förr, men får ingen förståelse av Ryssland. Ryssland har slagit fast att man inte diskuterar Krims ställning med någon.

Det var för tre år sedan som Ryssland tillkännagav att landet annekterat Krim. Ockupationen hade då genomförts snabbt och utan att några strider utkämpats på halvön.

Den djupa oenigheten om Krims ställning visar enligt vissa experter att relationerna mellan USA och Ryssland inte har förbättrats under den nya presidenten Donald Trumps tid.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan