Gallup: Jämt mellan de tre stora

FNB -
Läget är mer eller mindre jämnt mellan de tre största partierna inför kommunalvalet, visar en enkät som gjorts för Helsingin Sanomat.

SDP stöds av 19,9 procent, Centern av 19,6 procent och Samlingspartiet av 19,0 procent av väljarna.

Jämfört med föregående HS-gallup har Centern förbättrat sitt väljarstöd en aning. Stödet för SDP har inte förändrats, medan stödet för Samlingspartiet har sjunkit.

Resultaten ryms inom felmarginalen, som är två procentenheter i vardera riktningen för de stora partierna.

Drygt 11 procent av dem som uppgav sina partisympatier skulle rösta på De gröna. Sannfinländarna och Vänsterpartiet får båda ett väljarstöd på drygt 9 procent, medan 4,8 procent skulle rösta på SFP.

Kantar TNS, tidigare TNS Gallup, intervjuade 2 246 personer för undersökningen under tiden 13.2–10.3. Åland var inte med i undersökningen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan