VF:s fullmäktige väljer presidentkandidat

FNB -
Vänsterförbundets partifullmäktige väljer partiets presidentkandidat i dag.

Det starkaste namnet i kandidatspekulationerna är EU-parlamentarikern Merja Kyllönen, som Kajanalands, Norra Österbottens och Mellersta Finlands distriktsorganisationer har föreslagit.

Partiledaren Li Andersson ställer inte upp som presidentkandidat, inte heller den förra partiledaren Paavo Arhinmäki. Arhinmäki är Vänsterförbundets borgmästarkandidat i Helsingfors.

Kyllönen är 40 år gammal och från Kajanaland. Hon blev invald i EU-parlamentet 2014 och var före det riksdagsledamot 2007–14 och trafikminister 2011–14.

Hittills har Centern utsett Matti Vanhanen till sin presidentkandidat och De gröna Pekka Haavisto till sin.

President Sauli Niinistö har ännu inte sagt om han ställer upp för återval. Presidentvalet hålls i början av nästa år.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan