Mannen fanns på myndigheternas observationslista

FNB–AFP -
Den man som sköts ihjäl på Parisflygplatsen Orly var en radikaliserad muslim i 40-årsåldern som fanns med på myndigheternas lista över personer som skulle hållas under uppsikt, rapporterar franska medier.

Mannen hade tidigare i dag skjutit på polisen vid en trafikkontroll, uppger nyhetsbyrån

Reuters. En polis skadades lindrigt. Skottlossningen ägde rum norr om Paris, och gärningsmannen flydde från platsen. Enligt franska medier hittades hans bil på flygplatsens parkering.

Mannen sköts till döds efter att han tagit ett vapen av en soldat på flygplatsen, uppgav det franska inrikesministeriet. Enligt ministeriet skadades ingen annan på flygplatsen.

Trafiken på flygplatsen har stoppats, och en bombgrupp söker igenom flygplatsen för att hitta eventuella sprängämnen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan