NyhetsbildZoom
Säkerheten vid Vita huset har höjts flera gånger under de senaste veckorna. Foto: Lehtikuva/AFP Photo

Man gripen efter bombhot mot Vita huset

FNB–TT -
Säkerheten vid president Donald Trumps bostad och arbetsplats Vita huset har höjts för tredje gången på två veckor. Detta efter ett bombhot som framförts vid en säkerhetskontroll.

En person har gripits efter att ha kört upp till en säkerhetskontroll utanför Vita huset i Washington DC i USA och påstått sig ha en bomb i bilen, rapporterar nyhetskanalen CNN.

Enligt CNN är det inte bekräftat att det fanns något sprängmedel i bilen, men säkerheten vid Vita huset har förstärkts och bilen undersöks, bland annat med hjälp av en robot. Flera kvarter runt Vita huset har spärrats av och brandbilar och polisbilar syns vid området.

President Trump är dock inte i Vita huset, han är i Florida över helgen.

Gripandet skedde strax efter 23 på lördagen lokal tid, bara timmar efter att en annan person rapporterades ha hoppat över ett cykelställ vid området och närmat sig stängslet som omgärdar fastigheten. Inkräktaren lyckades inte ta sig över stängslet innan två Secret Service-agenter tacklade ner och grep personen, i vad som räknas som en buffertzon mellan Vita huset och trottoarerna på gatan utanför. Nyhetsbyrån AFP skriver att i det fallet hittades inget vapen.

Secret Service, som har hand om presidentens livvaktsskydd, är pressat sedan det blivit känt att en annan inkräktare, som härom veckan tog sig ända fram till Vita huset, befann sig på området i 16 minuter innan han greps. Detta trots att flera larm löste ut när han klättrade över staketet. Vid det tillfället, sent på kvällen den 10 mars, var Donald Trump i Vita huset. Secret Service har sagt att personalen är "extremt besviken och ledsen" över det inträffade. Den inkräktaren riskerar tio års fängelse.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

7 000 tranor drar till sig stor publik

VASA Det gäller att ha tid, tur och tålamod om man vill se en stor tranplog flyga över en på Söderfjärden – och det hela kan vara över på 20 minuter.

Nyhetsbild
Utrikes

Macron presenterade EU-vision för Sipilä

Nästa vecka planerar Frankrikes president Emmanuel Macron att presentera en rad innovativa EU-planer, varav en del kanske skjuts ned genast.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan