NyhetsbildZoom
Anna Jungner-Nordgren. Foto: Pressfoto

Jungner-Nordgren fortsätter hålla i rodret

FNB -
Anna Jungner-Nordgren fortsätter som ordförande för Svenska kvinnoförbundet. Jungner-Nordgren omvaldes enhälligt på förbundets årsmöte i Vasa på söndagen.

– Jag ser fram emot att vi fortsätter föra en tydlig liberalfeministisk politik, säger Jungner-Nordgren i ett pressmeddelande.

– Finland ska vara en del av ett jämställt och starkt Norden som sätter exempel för övriga Europa och som är av yttersta vikt i motverkandet av de antifeministiska och rentav kvinnofientliga vindarna som sveper över världen, säger Jungner-Nordgren.

Årsmötet återvalde Ann-Sofi Backgren från Korsnäs och Katinka von Kraemer från Borgå som vice ordförande. Tiina Kujala från Esbo valdes till ny vice ordförande efter Tanja Ljungqvist, som inte stod till förfogande för omval.

Svenska kvinnoförbundet är SFP:s kvinnoorganisation.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan