NyhetsbildZoom
Fotot är från i fjol när Ville Rinta paddelsurfade under sportlovet. Foto: Arkiv/Arash Matin

SUP-säsongen började

Harald Grönstrand -
Enligt Meteorologiska institutet har våren börjat i södra Finland. Men trots att temperaturerna inte är lika höga i Österbotten var ändå SUP-entusiasterna ut på sjön.

– Vi var ut redan klockan 9 på morgonen. Det var underbart, säger Ville Rinta.

Han jobbar med SUP Station Vasa, och på söndagen valde de att stå paddelsurfa i stället för att delta i Fiilis-mässan i Rewell center. 

Gruppen tog sig ut till vattnet vid Skalörfjärden vid Replotbron, där Rinta passade på att ta några bilder av det underbara vårvädret.

Meteorologiska institutet förutspår att vädret kommer att bli varmare den kommande veckan. 

Zoom

Det var spegelblankt när Vasas SUP-entusiaster invigde säsongen på söndagen. Henrietta Kivijärvi på bild. Foto: Ville Rinta.SUP

  • SUP = Stand Up Paddleboarding (Stå upp och paddla).
  • Sporten kommer från Hawaiioch utövades då det var lågsäsong för surfing på grund av lite vågor.
  • SUP övar upp balansen och stärker core-musklerna.
  • I Finland finns ett flertal SUP-stationer längs kusten.
  • SUP kan utövas som en tävlingsidrott.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan