NyhetsbildZoom
Robin Sundsten är tillbaka på prispallen i junior-FM efter sin fotskada som krävde operation i somras. Foto: Mikael Nordman

Skidkillar tog JFM-guld

Josefin Torrkulla -
Femmans Robin Sundsten, Minkens Remi Lindholm och Pyhäjärven Pohtis Vasaåkare Joni Mäki tog guld i junior-FM-masstarterna med fri stil på söndagen.

Robin Sundsten från IF Femman är tillbaka på prispallen i junior-FM-sammanhang. Han vann 18-åringarnas 20 kilometer i fri stil vid junior-FM i Rovaniemi på söndagen. Segermarginalen var 3,2 sekunder.

IF Minkens Remi Lindholm tog guld med dagens minsta segermarginal – 0,6 sekunder. Han tävlar i 20-årsklassen och åkte en tremil.

Joni Mäki, som tävlar för Pyhäjärven Pohti men är från Vasa, vann 23-årsklassens tremil där tre åkare kom i mål inom 1,2 sekunder.

Hanna Ray från Falken tog guld i det klassiska distansloppet på lördagen. På söndagen utökade hon medaljskörden med ett brons i 17-årstjejernas 15 kilometer.

I damklasserna hade ÖID åkare bland de tio bästa i varje klass. I 18-årsklassen var Sonja Katajamäki från Minken åtta och Elin Björk från Falken tia. I 20-årsklassen var Emelie Svenlin från Åsarna åtta och Linnea Henriksson från Femman nia. I 23-årsklassen var Minkenåkarna Julia Häger åtta och Andrea Julin tia.

Minkens Patrik Kuuttinen blev femma i pojkarnas 17-årsklass.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan