Förslag samlas in till jämställdhetspris på 150 000

FNB -
Nu får vem som helst komma med förslag om vem som ska få det första internationella jämställdhetspriset som Finlands regering instiftat. Det meddelar Statsrådets kansli.

Priset är värt 150 000 euro. Priset kan ges till en person eller annan aktör som anses ha främjat jämställdhet mellan könen på ett sätt som är internationellt betydande.

Pristagaren får inte pengarna själv, utan summan ska se ut ett understödsobjekt som stärker kvinnors ställning. Man kan ge förslag på webbplatsen genderequalityprize.fi fram till slutet av maj. Priset delas ut i höst.

Det internationella jämställdhetspriset delas ut vartannat år. Statsminister Juha Sipilä (C) offentliggjorde det nya priset på internationella kvinnodagen i Tammerfors den 8 mars. Regeringen har inrättat priset för att fira jubileumsåret för Finlands självständighet. Syftet med priset är att främja jämställdhet mellan könen runt om i världen och stödja diskussionen om jämställdhet.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan