NyhetsbildZoom
Juha Sipilä. Foto: LK/Emmi Korhonen

Sipilä ber om moderation på arbetsmarknaden

FNB -
Statsminister Juha Sipilä (C) hoppas att alla parter visar återhållsamhet under höstens arbetsmarknadsförhandlingar. Annars kan tillväxten vara hotad.

Sipilä sade under statsministerns frågestund på Yle att ekonomin och sysselsättningen utvecklats bra men att det finns mycket kvar att göra.

Sipilä säger att det är ett oroande tecken att Skogsindustrin valde att lämna arbetsgivarcentralen EK.

– Vi får se hur det här märks under höstens förhandlingsomgång, sade Sipilä.

Sipilä tillfrågades även om den möjliga omfördelningen av ministerposterna i regeringen. Enligt Sipilä har frågan inget att göra med Sannfinländarnas ordförandeval utan frågan ska redan ha lyfts fram under sommaren då arbets- och justitieminister Jari Lindström (Sannf) meddelade att hans arbetsbörda är för stor.

Sipilä sade att regeringen under halvtidsöverläggningarna beslutar om ministerfrågan. Det finns flera möjligheter. Lindströms post kan delas, de tre dubbelministrarnas uppgifter kan delas upp eller så kan varje regeringsparti få en ministerpost till.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan