NyhetsbildZoom
Polis på plats vid Orly-flygplatsen den 18 mars. Foto: Benjamin Cremel

Polisen utreder Orly-angriparens motiv

FNB–AFP -
Myndigheterna i Frankrike fortsätter att utreda motivet för gårdagens attack på flygplatsen Orly i Paris.

Den skjutna gärningsmannens far har uppgett att händelseförloppet berodde på sonens alkohol- och narkotikamissbruk och att sonen inte var islamist.

Polisen hittade Koranen i mannens ryggsäck och han ropade under attacken att han kommit för att dö för Allah.

Den 39-åriga fransmannen sköts till döds då han försökte rycka åt sig ett automatvapen från en soldat på flygplatsen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan