Glädjebeskedet efter "Talang"-succén

TT -
I lördags fick han juryn i TV4:s "Talang" att gråta med sitt framförande av "Stad i ljus". Nu har Ibrahim Nasrullueyevs dröm om att få stanna i Sverige gått i uppfyllelse sedan familjen beviljats permanent uppehållstillstånd, skriver NSD.

– Ja, vi har fått ett positivt besked att vi ska få stanna. Jag är jätteglad för mig och min familjs skull. Det var vad vi ville, säger han till tidningen.

Ibrahim Nasrullueyev kom till Sverige från Azerbajdzjan förra året tillsammans med mamma och storasyster och familjen bor i Boden. Beskedet om uppehållstillstånd kom för två veckor sedan.

– Det känns härligt.

I "Talang" framträdde han med "Stad i ljus", låten som Tommy Körberg vann Melodifestivalen med 1988. Han stötte på den när han sökte efter svensk musik på nätet.

– Jag tyckte om melodin. När jag började förstå svenska bättre förstod jag att låten berättade om mitt liv, säger Ibrahim Nasrullueyev.

Juryn rördes till tårar av framförandet och skickade honom till semifinal.

– Det är inte du som ska be om att få stanna i Sverige, det är vi som ska be om att få behålla dig, sade medlemmen Alexander Bard i programmet.

Nu vill hoppas Ibrahim Nasrullueyev kunna satsa på musiken om det visar sig gå bra:

– Jag går i skolan och hur framtiden blir framöver är svårt att säga.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan