Kompisar köpte Birro-tavla till Schulman

TT -
En målning av det tidigare äkta paret Marcus Birro och Jonna Vanhatalo såldes för över 50 000 kronor på Tradera efter att Vanhatalo lagt ut den på auktionssajten.

– Jag har ingen aning om vem som skulle vilja ha den på väggen, sade Jonna Vanhatalo till TT när tavlan lades upp och berättade att pengarna skulle gå till räkningar. Överskottet ville hon skänka bort till andra kvinnor som har ekonomiska bekymmer efter sina skilsmässor.

En av dem som visade intresse för verket var podcastprofilen Alex Schulman, som dock slutade buda när tavlan gick över 15 000-kronorsstrecket, skriver Expressen.

Men nu har tavlan ändå hamnat i Schulmans ägo.

I fredags när jag kom hem från jobbet stod ett paket utanför dörren, säger han till Expressen och fortsätter:

– Jag öppnade det och där var tavlan. Det visade sig att ett kompisgäng hade gått ihop och gemensamt köpt tavlan som en present till mig.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan