NyhetsbildZoom
Matti Heikkinen blev femma totalt i världscupen. Foto: Giuseppe Cacace

Heikkinen femma i världscupen

FNB -
Matti Heikkinen stod för det bästa finländska herresultatet på länge, femma, i totala världscupen.

Trots att huvudmålet den här säsongen var skid-VM i Lahtis lyckades herrarna hyfsat bra i cupen.

I söndagens säsongsavslutande jaktstart lyckades ingen förbättra sina positioner. Jauhojärvi kom 16:e, Ristomatti Hakola 17:e, Matti Heikkinen 24:a och Lari Lehtonen 35:a. Iivo Niskanen tävlade inte eftersom han inte ville riskera att bli sjuk.

– Iivo hade känningar i halsen, sade Skidförbundets träningschef Eero Hietanen från Kanada.

I jaktstarten över 15 kilometer med fri stil vann 20-årige norrmannen Johannes Hösflot Kläbo. Norrmannen och kanadensaren Alex Harvey susade över mållinjen samtidigt och Kläbo utlystes till vinnare efter att målfotot granskats. Trea i spurtuppgörelsen kom norrmannen Niklas Dyrhaug.

Vinnaren i totala världscupen var norrmannen Martin Johnsrud Sundby, som inte tävlade i Quebec. Det gjorde inte heller totaltvåan Sergej Ustiugov från Ryssland. Harvey kom trea i cupen och även Kläbo var före Heikkinen i slutpoängen.

Det har gått 17 år sedan en finländare stått på prispallen i slutet av cupen, den gången var Jari Isometsä tvåa. Säsongen 2008–09 var Sami Jauhojärvi fyra totalt i cupen. Och den här säsongen blev Matti Heikkinen alltså femma.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan