NyhetsbildZoom
Livsmedelssäkerhetsverket Evira meddelar att de påbörjat en undersökning om brasilianskt kött som importerats till Finland. Foto: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Evira undersöker brasilianskt kött

FNB -
Livsmedelssäkerhetsverket Evira meddelar att de påbörjat en undersökning om brasilianskt kött som importerats till Finland.

Två stora köttföretag i Brasilien har tvingats stänga på grund av problem med livsmedelssäkerhet och korruptionsmisstankar. Företagen misstänks bland annat ha mutat myndigheter för att kunna exportera skämt kött utomlands.

Evira och köttimportörerna undersöker nu om kött från företagen i fråga har importerats till Finland.

– Konsumenterna behöver inte vara oroliga. Finländska affärer och restauranger vet varifrån deras produkter kommer och gör sig säkert av med alla suspekta produkter och råvaror för att skydda sitt rykte, försäkrar Eviras direktör Leena Räsänen i ett pressmeddelande.

Evira har även kontakt med EU-kommissionen som har påbörjat en undersökning tillsammans med brasilianska myndigheter.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan