NyhetsbildZoom
Marina Kinnunen kunde komma med ett glädjande besked när sjukvårdsdistriktets fullmäktige inledde dagens möte. Foto: Linus Lindholm

Österbottens Sotehus fick undantagslov

Björn Nyberg -
Sjukvårdsdistriktet får bygga sin sjukhusbyggnad för 130 miljoner. Byggbeslutet tas om en stund, och ministeriet gav undantagslov till det i dag.

Egentligen får sjukvårdsdistrikten inte göra några stora investeringar nu, när vårdreformen är på väg. Men i praktiken har nästan alla fått undantagslov att bygga i alla fall.

Det fick också Vasa sjukvårdsdistrikt i dag. Social- och hälsovårdsministeriet har gett sett bifall till distriktets ansökan om att få bygga det så kallade Sotehuset på centralsjukhusomårdet. Att huset integrerar primär- special och socialvård är en orsak till det positiva beslutet.

Sjukvårdsdistriktets fullmäktige fick besked om undantagslovet när det inledde sitt möte i dag. Mötets huvudärende är att godkänna bygget, som beräknas gå på 130 miljoner euro. Antalet kvadratmetrar halveras ändå, när en del hus rivs och man flyttar psykiatrin från Roparnäs.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan