Damkörsförbundet valde ny ordförande

FNB -
Jenny Stenberg-Sirén valdes till ordförande för Finlands svenska damkörsförbund rf i Vasa i lördags. Hon efterträder Lena Wissander på posten.

– Damkörssången ligger mig varmt om hjärtat och jag är ivrig och inspirerad inför mitt nya uppdrag. Jag vill föra damkörstraditionen vidare och samtidigt arbeta för utveckling och nytänkande, säger Stenberg-Sirén.

Förbundet som består av 25 medlemskörer med cirka 700 aktiva sångare runt om i Svenskfinland har som uppgift att värna om den finlandssvenska damkörstraditionen.

– Som ordförande för FSD vill jag framför allt jobba för att göra damkörsmusiken mera synlig och höja damkörernas status, berättar Stenberg-Sirén.

Hon har en lång bakgrund inom det finlandssvenska körlivet, och för närvarande sjunger hon i Evivakören i Helsingfors och projektkören Exaudio.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan