Kvinnor välkomna till OS-golfklubb i Tokyo

FNB–AFP -
Golfklubben som står värd för OS-golfen i Tokyo 2020 har beslutat att kvinnor hädanefter ska få bli fullvärdiga medlemmar.

Klubben beslutade att häva tidigare begränsningar efter påtryckningar från Internationella olympiska kommittén IOK.

Golfklubben Kasumigaseki hade bland annat kritiserats av Tokyos guvernör Yuriko Koike. IOK:s ordförande Thomas Bach hotade i sin tur att OS-golfen skulle flyttas om inte klubben skrev om sina regler.

Klubben har även tidigare tillåtit kvinnor men inte som fullvärdiga medlemmar.

Chefen för Tokyo-OS Yoshiro Mori berömde klubbens beslut.

– De ändrade reglerna så att de motsvarar andan i den olympiska chartern, sade Mori.

Också många traditionella golfklubbar i Storbritannien har de senaste åren skrivit om reglerna så att de tillåter kvinnor som medlemmar.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan