NyhetsbildZoom
Nu kör Energyweek i gång. Foto: Arkiv/Björn Nyberg

Vind och sol på agendan

Fredrik Westblom -
Gårdagen var väldigt lyckad, anser arrangörerna av Energyweek. I dag fortsätter de med ny energi. Sol och vindkraft står på agendan i dag.

Energyweek fortsätter med ny kraft i dag. Dels ordnas ett sol- och vindkraftsseminarium med tillhörande mässa i stadshuset och dels ordnas ett helt nytt evenemang på Ritz.

– Det handlar om energy business forum. Där behandlar vi internationella affärer och vilka möjligheter som finns för global handel, säger Hanna Alavillamo, kommunikationschef för Energy Vaasa.

Dessutom får Vasa fint besök i dag i form av Ville Niinistö (de Gröna) och Miapetra Kumpula-Natri (SDP), som talar på vind- och solkraftsseminariet.

– Jag rekommenderar verkligen alla att se just dessa programpunkter i dag. Även mässan som ordnas i stadshuset är värd att se, säger Alavillamo.

Måndagens evenemang var lyckat, anser Mia Brännbacka från Österbottens handelskammare. Närmare 250 personer deltog, menar hon.

– Personligen anser jag att diskussionerna om smarta elnät, det vill säga vanliga hushåll som producerar el och är uppkopplade mot elnätet, var väldigt intressanta.

Vad ansåg besökarna?

– De jag har tala med har varit väldigt nöjda, säger Brännbacka.

Kumpula-Natri öppnar dagens program klockan 11. 11.45 deltar hon i en programpunkt om energiunionen. Därefter fortsätter Ville Niinistö klockan 12 om Finlands energipolitik.

Här hittar du energiveckans program.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kraftig ökning av älgkollisioner

I Österbotten finns några av landets värst drabbade vägavsnitt för älgolyckor, och det är också här olyckorna ökade mest i fjol. Nu efterlyses en viltpassage.

Nyhetsbild
Utrikes

Okänd drönare vid försvarsövning på Öland

En okänd drönare ska ha setts i samband med försvarsövningen på norra Öland. Flera personer ska ha sett drönaren och slagit larm.

Nyhetsbild
Lokalt

Vasabor ville åka gratis buss

VASA Den bilfria dagen lockade Vasaborna till bussarna på fredagen. Trafiken var livlig, säger busschaufför.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan