NyhetsbildZoom
Jens Stoltenberg träffar USA:s försvarsminister. Foto: Emmanuel Dunand

Natos Stoltenberg träffar USA:s försvarsminister i Washington

FNB–AFP -
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg träffar USA:s försvarsminister James Mattis i Washington på tisdag.

Stoltenberg besöker USA första gången efter att Donald Trump valdes till president.

Stoltenberg ska också träffa utrikesministrar från de länder som hör till koalitionen som strider mot terrororganisationen IS, meddelar generalsekreterarens kansli.

USA:s president Donald Trump väntades träffa Iraks premiärminister Haider al-Abadi i Washington sent på måndagen finsk tid. De väntas diskutera kampen mot IS i Irak.

USA har hjälpt till med flygunderstöd när den irakiska militären försöker återerövra staden Mosul av IS. Militären har avancerat betydligt i Mosul de senaste veckorna.

Under sitt USA-besök ska al-Abadi också träffa vicepresident Mike Pence och utrikesminister Rex Tillerson. På onsdag deltar han i ett möte för den internationella koalitionen mot IS. 68 länder ingår i koalitionen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan