Greklands polis hittade nya brevbomber

FNB–AFP -
Polisen i Grekland meddelar att den har hittat åtta suspekta paket som påminner om den brevbomb som förra veckan skickades till Internationella valutafonden IMF:s kontor i Paris.

Enligt polisen hittades paketen i den grekiska postens huvudsorteringscentral norr om Aten och de hade adresserats till myndigheter i olika länder i Europa.

Förra veckans bomb misstänks ha skickats av den vänsterextremistiska grekiska gruppen SPF. Samma organisation skickade brevbomber till europeiska ledare också 2010.

Brevbomben som skickades till IMF:s kontor skadade en anställd på kontoret. En liknande bomb skickades också till Tysklands finansministerium, men den fastnade i säkerhetskontrollen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan