NyhetsbildZoom
USA:s president Donald Trump. Foto: Lehtikuva/AFP

"Vi borde absolut inte ha lämnat Irak"

FNB–AFP -
USA:s president Donald Trump kritiserade beslutet att kalla hem soldater från Irak.

Barack Obama gjorde ett misstag då han drog de amerikanska stridstrupperna ur Irak. Det här sade USA:s president Donald Trump då han mötte Iraks premiärminister Haider al-Abadi i Vita huset i måndags.

– Vi borde absolut inte ha lämnat Irak, sade Trump.

Men tidigare har Trump ansett att Obamas beslut 2009 om att kalla hem trupperna var korrekt. Och under valkampanjen ansåg han att de amerikanska soldaterna aldrig borde ha skickats till Irak.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan