Josefin Sirén siktar på att skriva fler låtar den kommande tiden. Josefin Sirén.

"Det har gått bättre än jag föreställt mig"

Jonny Smeds -
I april släpper Vöråbördiga Josefin Sirén sin första egna singel. Även om singeln är ny är hon en rutinerad låtskrivare sen tidigare.

Josefin Sirén är tillfälligt hemma och hälsar på familjen i Vörå. Till vardags bor hon i Stockholm där hon studerar till låtskrivare. Hon blir utexaminerad senare i vår och samtidigt släpper hon sin första singel under artistnamnet SIRÈN.

– Det finns många band som redan heter Siren, därför valde jag att hålla kvar apostrofen.

Den 28 april släpps singeln "Hold me" som hon beskriver som en indiepopig ballad med melankoliska inslag. 

– Låten handlar om psykisk ohälsa. Den handlar om ångest och att inte våga säga till att man behöver en kram och därför går till jobbet som om ingenting, förklarar Siren.

Låten har hon skrivit, producerat och spelat in i egen studio.

– I dag behöver man inte hyra en studio på samma sätt som tidigare om man vill göra musik.

Även om "Hold me" är hennes första låt som hon släpper själv är Sirén vid det här laget en rätt så rutinerad låtskrivare.

Hon har skrivit låtar tillsammans med bland annat skådespelaren Ida Hallquist, som synts i tv-rutan tillsammans med Mia Skäringer i komediserien "Ack Värmland". Hon har även skrivit musik med idoldeltagaren Miriam Bengtsson och med det finska bandet Eva Manu.

– Jag är en realist och vet att det är hård konkurrens i branschen. Men det har gått mycket bättre än jag kunde föreställa mig.

Zoom

Josefin Sirén siktar på att skriva fler låtar den kommande tiden. Foto: Felix Moström

 

Tillsammans med sju vänner driver hon det nygrundade låtskrivarkollektivet och skivbolag Jejune i Stockholm. Namnet kommer från det engelska ordet juvenile, som betyder barnsligt.

Under den kommande tiden kommer Siren att skriva mera eget material för att kunna släppa en EP till hösten.

– Förhoppningsvis blir det några spelningar till sommaren också, så det finns nog att göra.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan