VIFK:s unga damer dominerade

Josefin Torrkulla -
Vasa IFK:s damlag ställde upp med en ung startelva i lördagens träningsmatch mot Nice Futis från Björneborg. Många i hemmalaget var B-flickor - och imponerade.

– Våra spelare var oerfarna, men spelade fantastiskt. Vi dominerade matchen och kunde ha vunnit med 5–0 eller 6–0, säger VIFK:s tränare Kris Huckstepp.

Matchen slutade 2-1 (1-0) till Vasa IFK:s fördel.

Siiri Koivula, skyttedrottning i B-flickornas FM-kvalserie, gjorde mål för VIFK i första halvleken. Linnea Hjerpe gjorde hemmalagets mål i andra halvleken.

– Det här var kanske vår bästa träningsmatch, säger Huckstepp.

Det här ger tränaren ännu mer huvudbry. Han har redan tidigare konstaterat att den här truppen är den jämnaste han någonsin jobbat med. Nu visade fler unga tjejer att de är tillräckligt bra för division 1.

VIFK har en träningsmatch kvar innan säsongen drar i gång. Nästa lördag spelar VIFK mot GBK.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan