NyhetsbildZoom
Suvi Svensks hund, en cirneco dell'Etna, en liten vinthund, stals i ett inbrott. Tjuvarna tog inget annat. Foto: Lehtikuva

Inbrottstjuvarna tog hunden - sakerna fick vara ifred

FNB -
En gammal hund stals i samband med ett inbrott i Malm i Helsingfors på lördagen.

Ägaren Suvi Svensk märkte att hunden var borta när hon kom hem på kvällen.

– Vi kom hem och märkte att någon brutit sig in, ett fönster var sönderslaget och hunden och dess koppel var försvunna, säger Svensk till FNB.

Svensk berättar att inbrottet inträffade mellan klockan 16–22. Hunden, en tik, tillhör vinthundsrasen cirneco dell'Etna från Sicilien.

Fallet är lite märkligt eftersom hundägarna inte har upptäckt att något annat än hunden skulle ha stulits från bostaden. Svensk tror att hundstölden kan vara ett fyllepåhitt, för en till hälften urdrucken ciderflaska hittades i bostaden.

Svensk har anmält stölden till polisen och har också efterlyst sin försvunna hund på bland annat Facebook.

Sett på tåg

Hon har redan fått många tips om hunden och personerna som tog den. Säkra ögonvittnesskildringar kommer bland annat från ett tåg där hunden har setts tillsammans med två kvinnor.

– De var kraftigt berusade och därför lade människorna också märke till dem, bland annat kollade konduktören redan under tågresan på sajten karkurit.fi om hunden anmälts. Men det var i ett så tidigt skede att vi ännu inte hunnit reagera.

De senaste säkra observationerna av hunden gjordes i Dickursby köpcentrum.

Hunden lider av epilepsi som medicineras. Svensk hoppas att de som stal hunden för den exempelvis till ett härbärge för hittedjur.

– Man kan ju föra den dit och fast säga att man hittat den fastbunden i ett träd eller vad som helst. Det viktigaste är att få hem hunden snabbt.

Svensk är tacksam över att folk så aktivt delat ut anmälan om försvinnandet och gett tips.

– Det känns lite bättre när jag vet att så många letar.

Uppdaterad när hunden hittades, vilket du kan läsa om här.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan