Stulna vinthunden hittades

FNB -
Uppdaterad. En gammal vinthundstik som stals i samband med ett inbrott i en bostad i Malm i Helsingfors i går har hittats.

Ägaren Suvi Svensk berättar att någon i dag lämnade in hunden till hittedjurshärbärget i Vik. Hunden var trött men annars i skick.

Ägaren tror att det var samma personer som stal hunden som nu lämnade den till härbärget ett dygn senare.

Det var enligt Svensk särskilt oroande att hunden försvann eftersom den behöver regelbunden medicinering mot epilepsi.

– Tydligen har de återlämnat hunden när de fick veta att hunden behöver medicin och de blev skrämda, eller så har de annars bara återfått förnuftet, säger Svensk till FNB.

Svensk säger att polisen utreder fallet till slut men själv är hon glad över att hunden kommit till rätta.

– Huvudsaken är att hjälten är tillbaka hemma och till det yttre i skick. Den är naturligtvis mycket trött.

Svensk tackar alla som hjälpt till och gett tips. Frivilliga har kört mer än 100 kilometer för att hjälpa till med att leta efter hunden.

– Folk har förhålligt sig otroligt varmt till det här. Jag får tårar i ögonen av hur vi fick hjälp med det här.

Du kan läsa om stölden här.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan