NyhetsbildZoom
Aalto-satelliten ska skjutas upp med Atlas 5-raketen, som på bilden startar sin rymdfärd från Florida den 8 september 2016. Foto: Lehtikuva/AFP

Finländsk satellit kan komma ut i rymden i dag

FNB -
I dag väntas satelliten Aalto-2, som har planerats och byggts av studerande vid Aalto-universitetet, äntligen komma iväg på sin rymdfärd.

Den ska skjutas upp efter klockan 18 finländsk tid i Florida.

Aalto-2 väntar på att skjutas upp med raketen Atlas 5 som i sin tur är inne i fraktfartyget Cygnus. Avfyrningen har skjutits upp flera gånger.

Också tisdagens försök kan förhindras av hård vind, regn eller kyla. Professor Jaan Praks, som leder projektet, tror dock att vädret sannolikt ska vara gynnsamt den här gången.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan