NyhetsbildZoom
Vasa får en ny form av nöjespark då Craft Park öppnar på Wasalandias gamla område. Foto: Arkiv/Jessica Lindgren

Pohjalainen: Ny nöjespark öppnar på Wasalandias område

Linn Övergaard -
Om ett år öppnar Craft Park på Wasalandias gamla område i Vasklot. En grupp företagare har köpt den före detta nöjesparken av Puuharyhmä och har storslagna planer för området, skriver Pohjalainen.

Restauranger, sommarteatrar, matfestivaler och en skejtpark är några av de verksamhetsplaner som företagare Tommi Kypärä har tillsammans med sina företagskompanjoner har för det gamla Wasalandiaområdet. Kypärä säger till Pohjalainen att han och hans kompanjoner ämnar köpa Wasalandias gamla byggnader och lösöre. Ett köpekontrakt finns redan, säger Kypärä.

Marken förblir i stadens ägo.

Tanken att köpa det nedlagda nöjesparkområdet föddes när Kypärä var ute på en joggingtur i Vasklot.

- Det kändes bedrövligt att betrakta det ödelagda området. Jag började fundera vad som kunde finnas där i stället. Jag vill se liv och rörelse i den här staden.

Kypärä ser att Craft Park kommer att bli hela familjens vardagsrum med aktiviteter för både små och stora. Bland annat planerar han att starta Finlands första utbildning i ölbryggeri i den nedlagda biosalongen på området.

En av de bärande idéerna bakom parken är att arrangera stora evenemang på området, till exempel matfestival. Enligt Kypärä ska det erbjudas lokalt producerad mat i områdets restauranger och lokala produkter ska finnas till försäljning i en matvarubutik i parken.

Kypärä säger att hans visioner för Craft Park är många och utvecklas ännu men att han vill lyfta fram österbottnisk kultur på området. Parkens utseende ska påminna en traditionell österbottnisk by och byggnaderna ska målas med rödmylla.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Missväxt och tyfus spred skräck

NÖDÅREN 1866-1868 Död och elände plågar Finland i slutet av 1860-talet. Under de ödesdigra nödåren dör 270 000 finländare. Men i Finlands historia har nödåren hamnat i skymundan.

Lokalt

Skolan – den osynliga bomben som tickar

I åratal har man åtgärdat skolor först när ­mätningar visat problem med inomhusluften. Nu kämpar kommunerna för att hinna i kapp och förbi problemet.

Opinion

Kommunen, pengarna och vi

KOLUMN "Hösten innebär budgettider i både stat och kommun. Det är nu vi förtroendevalda ska bestämma de ekonomiska ramar som i kombination med investeringsbudgeten kommer att styra arbetet och utvecklingen i våra kommuner framöver", skriver Michaela Esch.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan