NyhetsbildZoom
Elisas vd Veli-Matti Mattila besökte Vasa i somras. Foto: Lisen Julin

Anvia stärkte Elisas siffror

Björn Stenbacka -
Mobiloperatören Elisa redovisar ökad omsättning och ett bättre resultat under det första kvartalet. En stor bidragande orsak är Anvia.

Omsättningen ökade från 390 till 416 miljoner euro och rörelseresultatet från 84 till 89 miljoner euro. Börsnoterade mobiloperatören Elisa har fått en bra start på året. En stor bidragande orsak till de klart bättre siffrorna är Anvia. Elisas vd Veli-Matti Mattila säger att bolagets konkurrenskraft fortsätter att stärkas. Han bedömer att omsättningen ökar jämfört med 2016 och att även driftsbidraget förbättras.

– När vi tittar på det första kvartalet i år jämfört med motsvarande kvartal i fjol har vår strävan att öka produktiviteten och ständigt förbättra den operativa verksamheten gett resultat. Mobilsidan drog bra och köpet av Anvia hade också stor betydelse för att vi nådde de siffror som vi gjorde, säger Mattila.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kraftig ökning av älgkollisioner

I Österbotten finns några av landets värst drabbade vägavsnitt för älgolyckor, och det är också här olyckorna ökade mest i fjol. Nu efterlyses en viltpassage.

Nyhetsbild
Utrikes

Okänd drönare vid försvarsövning på Öland

En okänd drönare ska ha setts i samband med försvarsövningen på norra Öland. Flera personer ska ha sett drönaren och slagit larm.

Nyhetsbild
Lokalt

Vasabor ville åka gratis buss

VASA Den bilfria dagen lockade Vasaborna till bussarna på fredagen. Trafiken var livlig, säger busschaufför.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan