NyhetsbildZoom
Trefaldighetskyrkan. Foto: Arkiv

Ny kyrkoherde väljs i juni

Christine Smedberg -
Den andra veckan i juni är det kyrkoherdeval i Vasa svenska församling. På en ny sajt om valet kan man nu bekanta sig närmare med de tre kandidaterna.

"Varför vill du bli kyrkoherde i Vasa svenska församling? Hur ser du på kyrkoherdens roll? Hur vill du förnya gudtjänstlivet i församlingen?"

Det är några av frågorna som de tre kandidaterna i kyrkoherdevalet i Vasa svenska församling får svara på på den nya sajt som nu lanserats inför valet i juni.

Ann-Mari Audas-Willman, Mats Björklund och Mikael Forslund har alla egna undersidor på sajten där de presenterar sig själva och berättar om sin kyrkliga bakgrund och vägen till prästyrket.

De redogör också för sin syn på vigsel och välsignelse av samkönade par samt på kyrkoasylen och de papperslösas situation.

Vem som blir ny kyrkoherde efter Tor-Erik Store klarnar den andra veckan i juni. Den egentliga valdagen är söndag 11 juni, men det ordnas också förhandsröstning 5–9 juni. Vecka 18 skickas valbrev med ett meddelandekort om rösträtt ut till alla röstberättigade församlingsmedlemmar.

Onsdag den 10 maj klockan 18.30 har alla intresserade möjlighet att träffa och ställa frågor till kandidaterna i Trefaldighetskyrkan. Moderatorer för tillfället är Bengt Klemets och Agneta Glad.

Under varsin söndag i maj håller de tre kandidaterna provpredikning i Trefaldighetskyrkan enligt följande: 14 maj Ann-Mari Audas-Willman, 21 maj Mats Björklund och 28 maj Mikael Forslund.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan