NyhetsbildZoom
Anton Mehto och Hugo Forsman Foto: Privat

Två företagsmedaljer till Österbotten

Fredrik Westblom -
23 österbottniska ungdomar tävlade i FM i företagsamhet i Helsingfors på onsdagen och torsdagen. Resultatet blev två medaljer.

På onsdagen och torsdagen gick Våga vara företagsam-finalen av stapeln i Helsingfors. Då tävlade över trehundra ungdomar i företagsamhet. Finalen var höjdpunkten på studieprogrammet ett år som företagare, och två medaljer kom till Österbotten.

LentusFilms UF, bestående av Hugo Forsman från Sursik skola och Anton Mehto från Jakobstads Gymnasium, vann i grenen bästa företagspresentation (grundskolan) medan Happy Signs UF, eller Sebastian Sundlin från VAMIA, fick pris för bästa utställarplats (andra stadiet).

– Jag är så stolt att jag spricker. Ungdomarna har energi och är målmedvetna. Om det här är Finlands framtid har vi inget att oroa oss för, säger regionchef Inger Aaltonen på YES Österbotten.

Hon berömmer också ungdomarnas lärare.

Vad har ungdomarna sagt om evenemanget?

– Många tycker det är det bästa som hänt dem i hela deras liv. Känslan att få presentera en affärsidé inför publik är enorm, säger Aaltonen.

Tävlingen ordnas varje år. Nästa semifinal är den 1 februari 2018 i Vasa.

Zoom

Sebastian Sundlin från VAMIA fick pris för bästa utställarplats (andra stadiet). Foto: Privat

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan