NyhetsbildZoom
CMI samlar in pengar till Martti Ahtisaaris födelsedag. Foto: Martti Kainulainen

"Berätta inte för Martti" - insamling till presidentens 80-årsdag

FNB -
Konfliktlösningsorganisationen CMI ska starta en medelsinsamling till sin grundare, president Martti Ahtisaaris 80-årsdag.

CMI hoppas att kampanjen Berätta inte för Martti skulle kunna hållas hemlig för Ahtisaari så länge som möjligt. CMI ber medierna delta men att undvika att rapportera om kampanjen i tryckta tidningar, tv-nyheter eller diskussionsprogram. Enligt organisationen får Ahtisaari, som följer med traditionella medier, därmed inte nys om kampanjen.

Målet är att samla in 200 000 euro, summan räcker enligt CMI till fem omgångar av fredsförhandlingar.

Ahtisaari, som fått Nobels fredspris, fyller år i juni. En fest för honom ordnas den 15 juni.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan