NyhetsbildZoom
VR släpper sina nya tidtabeller och biljetter i dag. Foto: Lehtikuva

Billigare tågbiljetter släpps

Catrin Sandvik -
VR lägger till totalt 45 tågturer i veckan i olika delar av Finland. Biljetterna släpps i dag.

Från och med midsommarveckan blir tågtrafiken livligare och rutterna till Österbotten blir fler.

VR:s nya tidtabeller gäller från den 19 juni till den 9 december 2017. De förmånligaste sparbiljetterna kan köpas 60 dagar före resan, alltså från och med i dag.

– Resandet norrut har ökat kraftigt sedan början av året. Till exempel mellan Uleåborg och Helsingfors har passagerarmängderna ökat med mer än 25 procent. Även utlandsresor kan börja med en tågresa, då man nu kommer enkelt ända till Helsingfors-Vanda flygplats.

Nattågens tidtabeller har också ändrats för att bättre passa in med de tidiga avgångarna på morgonen, säger Maisa Romanainen, direktör för VR:s passagerartrafik, i ett pressmeddelande.

VR öppnar också en ny station öppnas i Härmä där en del av tågen till Österbotten kommer att stanna under sommarmånaderna juni- augusti.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan