De gröna kräver ändringar i utbildningspolitiken

FNB -
Partiet anser att regeringen bör ändra riktning i utbildningspolitiken och satsa mera på bland annat förskolepedagogiken.

De gröna fortsätter att kräva större satsningar på utbildningen.

Regeringspartierna Centern, Sannfinländarna och Samlingspartiet samlas på måndag och tisdag till så kallade halvtidsöverläggningar för att gå igenom sin nuvarande politik och dra upp linjer för de närmaste åren.

De gröna vill bland annat att alla barn igen ska få full rätt till förskolepedagogik och mindre gruppstorlekar i daghemmen. Partiet anser också att högskolorna behöver en långsiktig och stabil finansiering.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan