NyhetsbildZoom
LKS 20170421 - Charlotta Kalla of Sweden during ladies individual 10 km classic of the FIS Nordic Ski World Championships in Lahti, Finland on Tuesday, February 28th 2017. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN \\Instructions: FNB:n juttuun Kallas besked: Nobbar landslaget Foto: Martti Kainulainen

Kallas besked: Nobbar landslaget

FNB–TT -
Charlotte Kalla OS-satsar på egen hand. Precis som i vintras kommer den svenska skidstjärnan att träna själv utanför landslaget. Landslagschefen beklagar beslutet.

Inför fjolårssäsongen tog Charlotte Kalla det kontroversiella beslutet att träna i egen regi, dock med tillgång till landslagets resurser, och det tänker hon fortsätta med.

– Jag har bestämt mig för att stå utanför landslaget den kommande träningssäsongen till förmån för att utveckla samarbetet med gänget som fanns runt mig förra säsongen, säger Kalla i ett pressmeddelande.

Magnus Ingesson fortsätter som Kallas personliga tränare. Ingesson kommenterar Kallas beslut:

– Hon har vägt för och emot och kommit fram till det här. Hon känner sig trygg i beslutet, säger Ingesson till TT.

TT: Vad blev avgörande?

– Hon har jobbat tajt med några av oss och vill fortsätta driva den linjen, säger Ingesson.

Förbundet stöttar

För landslaget är Kallas besked en besvikelse.

– Vi hade gärna sett Charlotte tillbaka till landslagets träningsgrupp, men det fungerade bra förra året och vi respekterar det beslut Charlotte tagit. Vi från Svenska Skidförbundet kommer att göra vad vi kan för att stötta henne i den egna satsningen. Det viktigaste är att Charlotte känner sig trygg och kommer i god form, för alla vill vi ju se svenska framgångar i skidspåren kommande säsong med OS i Pyeongchang som den stora höjdpunkten, säger landslagschefen Johan Sares i ett pressmeddelande.

Att 29-åringen står utanför landslaget innebär att hon kör i egen regi under den tävlingsfria säsongen. När tävlingssäsongen startar i november är hon med landslaget igen.

Fick hjärtflimmer

Den senaste säsongen blev inledningsvis inte alls som Kalla ville. Hon drabbades av hjärtflimmer i världscuppremiären i Ruka i slutet av november och tvingades till vila. Hon var tillbaka till Tour de Ski i mellandagarna där hon tog en tredjeplats i 10-kilometersloppet (klassisk stil) i masstart i Val di Fiemme och slutade elva sammanlagt.

Det blev ytterligare en pallplats på 10 kilometer (fri stil) i Ulricehamn en knapp månad senare och en andraplats på distansen, i klassisk stil, i Otepää.

Hon bevarade formen in i VM i Lahtis där det blev silver i milloppet (k), brons i skithlon och silver i stafetten.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan