NyhetsbildZoom
Matias Mäkynen leder Österbottens landskapsfullmäktige. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Mäkynen leder Vasas socialdemokrater

Fredrik Westblom -
Den socialdemokratiska fullmäktigegruppen i Vasa organiserade sig på fredagskvällen. Som ordförande valdes Matias Mäkynen. Partiet vill ha ordförandeposten i stadsstyrelsen men spekulerar inte kring vem det blir, säger han.

– Det är frågan om en helhet. Så länge som hela paketet inte är klart kan vi inte spekulera i saken. Men vi är självklart intresserade av styrelseordförandeposten, säger Matias Mäkynen. Han är invald för andra gången i Vasas fullmäktige och fungerar nu som ordförande för den socialdemokratiska fullmäktigegruppen. Som viceordförande valdes Pirjo Andrejeff och Arja Miettinen.

Personvalen var enhälliga, säger Mäkynen.

Vilka ärenden är viktiga för er som grupp den här mandatperioden?

– Vården och skolan. Självklart kommer vårdreformen och den ska genomföras men vi måste satsa på att bygga upp servicen i Vasa och inte bara på besparingar som under den förra perioden.

Har Vasa råd med det?

– Jag upplever att vi inte har råd att inte satsa på detta. Vill vi vara en stark stad ska vi satsa på stark grundservice, säger Mäkynen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan