NyhetsbildZoom
Skärmdump från videon som Toni Hållfast filmade på Stadsbron. Foto: Skärmdump

Här springer vargen över Stadsbron

Mats Ekman -
Toni Hållfast från Lappfjärd lyckades filma vargen som sprang över Stadsbron i Kristinestad.

Klockan var några minuter före midnatt, då måndag skulle övergå i tisdag. Lappfjärdsbon Toni Hållfast hade skjutsat hem en kompis och var på väg hemåt. Han ser ett djur av något slag på Stadsbron i centrala Kristinestad.

- Jag tänkte först att det var en lösspringande hund. Men då såg att den var större, kanske en varg. Jag sökte genast fram telefonen för att få den på bild.

Han blev överraskad när han insåg att det faktiskt var en varg som sprang där, in mot stadscentrumet.

Toni Hållfast stannade bilen och filmade från bilen när vargen kommer springande. Därmed fick han bildbeviset, som du kan se här i klippet invid. Han såg i backspegeln hur vargen tog till höger vid brofästet, in på Sjögatan, norrut.

Toni Hållfast delade med sig av videoklippet till ett par kompisar. Som i sin tur delade den vidare... Nu har videoklippet fått stor spridning.

Stadsbron förenar kärnstadens västra och östra del.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan