NyhetsbildZoom
Snöspaden för journalistisk grävinsats 2017 går till Rebekka Härkönen. Foto: Lehtikuva/Seppo Samuli

Grävjobb kring Åbosjukhus och Panama belönades

FNB -
Snöspaden för årets journalistiska grävinsats går till Rebekka Härkönen, som nystade upp missförhållandena på en psykiatrisk avdelning på Kuppis sjukhus i Åbo.

De åldrande patienterna hade bland annat förödmjukats och misshandlats. Härkönens artiklar publicerades i Turun Sanomat.

Föreningen för undersökande journalistik delade ut priset på torsdag kväll och belönade samtidigt Minna Knus-Galán och Kjell Lindroos på Yle.

De tilldelades Journalistikens ledstjärna för sin andel i utredningen av de så kallade Panamapappren. Det var frågan om alla tiders största informationsläcka och mer än 400 journalister var inblandade i det internationella journalistprojektet.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan