NyhetsbildZoom
Ingen får stopp på Steven Morrissey i FM-ligan just nu. Foto: Arkiv/Arash Matin

VPS reste sig efter dråpligt självmål

Jona Nyström -
VPS ångar på i toppen av ligatabellen efter seger borta mot JJK. Steven Morrissey stod för ett hattrick och Markus Jürgenson lyfte in bollen i eget mål.

VPS besegrade JJK med 1–4 (1–1) i Jyväskylä på fredagskvällen.

VPS tog ledningen på ett snyggt sätt i åttonde minuten.

Juho Lähde fick loss bollen till vänster, avancerade in i boxen och spelade in till en helt fri Steven Morrissey som enkelt rullade in 0–1.

Men sedan skedde det som inte får ske.

I 36:e minuten skulle Markus Jürgenson spela hem till Marko Meerits i målet. Men på grund av vad som såg ut som en olycklig studs fick Jürgenson felträff på bollen och chippade i stället in kvitteringsmålet åt hemmalaget.

Jürgenson blev sedan utbytt i paus.

I andra halvlek såg serienykomlingen JJK:s Felix Gustavsson till att hjälpa VPS på traven. Den svenska backen tog två gula kort inom loppet av en kvart och JJK hade dryga tjugo minuter med tio man framför sig.

Det öppnade för jamaicanskt målparty.

André Clennon gjorde sitt första mål för säsongen i 81:a minuten och Morrissey satte sitt andra för kvällen och tredje för säsongen i 84:e minuten.

Och Morrissey, som slog sin femte målgivande passning för säsongen till Clennons mål, var inte färdig. I 90:e minuten fullbordade han ett hattrick.

VPS laguppställning: Marko Meerits – Jesper Engström, Timi Lahti, Veli Lampi, Markus Jürgenson (46 min, Jonas Levänen) – Juha Hakola (87 min, Kim Böling), Juho Lähde (v), Jerry Voutilainen, Joonas Vahtera (70 min, Mikko Viitikko) – Steven Morrissey, André Clennon.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan