NyhetsbildZoom
Gruvbolaget Talvivaaras vd Pekka Perä kommer framöver inte att sitta med i bolagets styrelse. Foto: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Pekka Perä lämnar Talvivaaras styrelse

FNB -
Gruvbolaget Talvivaaras vd Pekka Perä kommer framöver inte att sitta med i bolagets styrelse. Talvivaaras bolagsstämma beslöt om saken på torsdagen.

Perä meddelade under stämman att han inte ställer upp för omval trots att beredningskommittén föreslagit att han skulle fortsätta sitta i styrelsen. Styrelsens tre övriga medlemmar Tapani Järvinen, Stuart Murray och Solveig Törnroos-Huhtamäki omvaldes däremot.

Perä dömdes nyligen till åtta månaders villkorligt fängelse för tre fall av informationsbrott.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan