NyhetsbildZoom
Matti Vanhanens presidentvalsdebatt är inställd. Foto: Heikki Saukkomaa

Matti Vanhanens presidentvalsdebatt inställd - ordnas ingen ny

FNB -
Centern meddelade på måndagen att den presidentvalsdebatt som skulle hållas i augusti i Salo ställs in eftersom deltagare var för få.

Enligt Centerns presidentkandidat Matti Vanhanen ordnas ingen ersättande debatt.

– Vi litar på att det kommer ordnas tillräckligt med paneldebatter under hösten, säger Vanhanen till FNB.

SFP:s kandidat Nils Torvalds skulle delta i debatten och Maarit Feldt-Ranta som siktar på SDP:s kandidatur hade anmält sig preliminärt. Merja Kyllönen (VF) meddelade att hon inte kunde delta och Pekka Haavisto (Gröna) inhiberade på grund av en utlandsresa.

Enligt Vanhanen var tanken att också få med president Sauli Niinistö även om han ännu inte officiellt är kandidat eftersom hans valmansförening fortfarande samlar in anhängarkort.

Vanhanen har kritiserat Niinistös beslut att inte delta i gemensamma paneldebatter förrän i oktober.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan