NyhetsbildZoom
Gårdsloppis Vöråstan 2013. Foto: Arkiv/ Linus Lindholm

Späckad helg för loppisentusiaster

Christine Smedberg -
Gillar du att fynda på loppis? Då har du en bra helg framför dig. Det ordnas massor med loppisevenemang i Vasa och Korsholm både på lördag och söndag.

Loppisrace, bakluckeloppis, gårdsloppis, strandloppis, bytesloppis ... Loppisentusiasterna kan välja och vraka bland evenemangen den här helgen. Kolla in vår lista här – och tipsa gärna i kommentarsfältet här nedan om vi missat något loppis i regionen.

SUNDOM
Klockan 9 på lördag kör ungdomsföreningens loppisrace i gång och pågår fram till klockan 16. På uf-lokalen får man en karta över alla gårdar som är med i racet och det säljs även kaffe med dopp och nygräddade våfflor. Ute på gården vid Sundom uf kan man också fynda på bakluckeloppis.
Läs mera om evenemanget här.

REPLOT
Även Replot ungdomsförening ordnar loppis i helgen. Den som är sugen på att fynda kan besöka uf-lokalen klockan 10–15 på lördag och klockan 11–14 på söndag. Alla 25 försäljningsplatser är bokade. Utbudet på fjolårets loppis bestod bland annat av kläder, husgeråd, inredningsartiklar, böcker, filmer och plantor.
Läs mera om evenemanget här.

ÖSTERHANKMO
Österhankmo ungdomsförening ordnar bytesloppis på uf-lokalen mellan klockan 11 och 14 på lördag. Folk har i förväg kunnat lämna in hela, och rena saker som de velat bli av med och på lördag får man komma och hämta hem något annat i stället, helt gratis. De saker som blir över från bytesloppiset skänks till välgörenhet – Österhankmo uf samarbetar med Hoppets stjärna.
Läs mera om evenemanget här.

VÖRÅSTAN
För fjärde året i rad ordnas gårdsloppis bland trähusen i Vöråstan på lördag. På över 20 adresser öppnar man upp sina innergårdar och bjuder ut allt möjligt till försäljning mellan klockan 11 och 14. Här finns en karta över alla gårdar som deltar i loppiset. Den som strosar runt i Vöråstan under lördagen känner också igen gårdarna på ballongerna som hänger vid portarna.
Läs mera om evenemanget här.

Zoom

Husen som deltar i gårdsloppis har ballonger vid portarna. Foto: Arkiv/Björn Nyberg


VIKINGA
På lördag kan man också passa på och fynda på gårds- och strandloppiset i Vikinga mellan klockan 11 och 15. Inled fast din runda vid loppisborden på simstranden – där hittar du också en karta över alla gårdsloppisar. Du känner också igen de 15 gårdarna som är med i loppiset på ballongerna vid portarna. Arrangör är Vikinga byaförening.
Läs mera om evenemanget här.

KATTHUSET I VASA
På söndag ställer Katthuset på Brändö i Vasa till med loppis. Mellan klockan 11 och 15 kan man fynda bland loppisborden ute på gården. Det hålls också servering och lotterier. Från klockan 14 och fram till 16.30 är det öppet hus i Katthuset – då får man också ta en titt på husets nya kattungar.
Läs mera om evenemanget här.

BOBÄCK
Mellan 11 och 16 på söndag är det gårdsloppis i Bobäck. Åtta adresser är med i evenemanget.
Läs mera om evenemanget här.

HÖGBACKEN
Gårdsloppis blir det också på Högbacken på söndag. Loppisförsäljningen pågår på gårdarna i området och på daghemmet Sudenties parkeringsplats mellan klockan 11 och 15.
Läs mera om evenmanget här.

UMEÅ
Befinner du dig på andra sidan Kvarken i helgen? Då kan du besöka Umeå Retromarknad i Kulturhuset Väven på söndag. Evenemanget, som nu ordnas för sjätte året i rad, har lockat flera tusen besökare varje år. På marknaden kan man fynda bland annat möbler, lampor, kläder, glas och porslin från i huvudsak 1950-, 1960- och 1970-talet – men även äldre grejer.
Läs mera om evenemanget här.


Har vi missat något loppis i regionen? Skriv en kommentar och berätta mera här nedan!

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Aktia stänger tre kontor i Österbotten

Verksamheten vid Aktias kontor i Solf, Oravais och Nykarleby avslutas under det här året. Samtidigt förvandlas bankkontoren i Vasa och Jakobstad till såkallade kompetenscenter. Det är resultatet av Aktias samarbetsförhandlingar.

Nyhetsbild
Sport

Sparv och Skrabb med – här är kvaltruppen

FOTBOLL För första gången på länge blåser det lite medvind för fotbollslandslaget. Markku Kanerva väljer att rida på den vågen inför VM-kvalavslutningen i oktober.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Vesalas svåra år

ANNONS FRÅN VEIKKAUS Sångerskan och låtskrivaren Paula Vesala har liksom många andra finländare lidit av skolmobbning. Hon är oroad över den mobbning som nu sker på sociala medier, eftersom den inte går att fly ifrån.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan