Loppisrace, bakluckeloppis, gårdsloppis, strandloppis, bytesloppis ... Loppisentusiasterna kan välja och vraka bland evenemangen den här helgen. Kolla in vår lista här – och tipsa gärna i kommentarsfältet här nedan om vi missat något loppis i regionen.

SUNDOM
Klockan 9 på lördag kör ungdomsföreningens loppisrace i gång och pågår fram till klockan 16. På uf-lokalen får man en karta över alla gårdar som är med i racet och det säljs även kaffe med dopp och nygräddade våfflor. Ute på gården vid Sundom uf kan man också fynda på bakluckeloppis.
Läs mera om evenemanget här.

REPLOT
Även Replot ungdomsförening ordnar loppis i helgen. Den som är sugen på att fynda kan besöka uf-lokalen klockan 10–15 på lördag och klockan 11–14 på söndag. Alla 25 försäljningsplatser är bokade. Utbudet på fjolårets loppis bestod bland annat av kläder, husgeråd, inredningsartiklar, böcker, filmer och plantor.
Läs mera om evenemanget här.

ÖSTERHANKMO
Österhankmo ungdomsförening ordnar bytesloppis på uf-lokalen mellan klockan 11 och 14 på lördag. Folk har i förväg kunnat lämna in hela, och rena saker som de velat bli av med och på lördag får man komma och hämta hem något annat i stället, helt gratis. De saker som blir över från bytesloppiset skänks till välgörenhet – Österhankmo uf samarbetar med Hoppets stjärna.
Läs mera om evenemanget här.

VÖRÅSTAN
För fjärde året i rad ordnas gårdsloppis bland trähusen i Vöråstan på lördag. På över 20 adresser öppnar man upp sina innergårdar och bjuder ut allt möjligt till försäljning mellan klockan 11 och 14. Här finns en karta över alla gårdar som deltar i loppiset. Den som strosar runt i Vöråstan under lördagen känner också igen gårdarna på ballongerna som hänger vid portarna.
Läs mera om evenemanget här.

Zoom

Husen som deltar i gårdsloppis har ballonger vid portarna. Foto: Arkiv/Björn Nyberg


VIKINGA
På lördag kan man också passa på och fynda på gårds- och strandloppiset i Vikinga mellan klockan 11 och 15. Inled fast din runda vid loppisborden på simstranden – där hittar du också en karta över alla gårdsloppisar. Du känner också igen de 15 gårdarna som är med i loppiset på ballongerna vid portarna. Arrangör är Vikinga byaförening.
Läs mera om evenemanget här.

KATTHUSET I VASA
På söndag ställer Katthuset på Brändö i Vasa till med loppis. Mellan klockan 11 och 15 kan man fynda bland loppisborden ute på gården. Det hålls också servering och lotterier. Från klockan 14 och fram till 16.30 är det öppet hus i Katthuset – då får man också ta en titt på husets nya kattungar.
Läs mera om evenemanget här.

BOBÄCK
Mellan 11 och 16 på söndag är det gårdsloppis i Bobäck. Åtta adresser är med i evenemanget.
Läs mera om evenemanget här.

HÖGBACKEN
Gårdsloppis blir det också på Högbacken på söndag. Loppisförsäljningen pågår på gårdarna i området och på daghemmet Sudenties parkeringsplats mellan klockan 11 och 15.
Läs mera om evenmanget här.

UMEÅ
Befinner du dig på andra sidan Kvarken i helgen? Då kan du besöka Umeå Retromarknad i Kulturhuset Väven på söndag. Evenemanget, som nu ordnas för sjätte året i rad, har lockat flera tusen besökare varje år. På marknaden kan man fynda bland annat möbler, lampor, kläder, glas och porslin från i huvudsak 1950-, 1960- och 1970-talet – men även äldre grejer.
Läs mera om evenemanget här.


Har vi missat något loppis i regionen? Skriv en kommentar och berätta mera här nedan!