NyhetsbildZoom
Essi Unkuri tog studenten nu i år från Vasa gymnasium. Om hon inte vinner Miss Finland ska hon studera marknadsföring i Helsingfors i höst. Foto: Mikael Nybacka

Vasabo klar för Miss Finland-final

VBL -
Essi Unkuri från Vasa är en av tio finalister i årets Miss Finland-tävling.


Av 21 semifinalister har nu tio gått vidare till final i Miss Finland 2017. De tio finalisterna avslöjades i Helsingfors på torsdagen - och en av dem är 19-åriga Vasabon Essi Unkuri.

Unkuri blev student från Vasa gymnasium i våras (läs mera om henne här).

Finalen sänds i MTV3 söndag den 1 oktober.

1 000 personer hade sökt till Miss Finland-tävlingen som i år ordnas för åttionde gången. Semifinalisterna valdes ut på en casting tidigare i vår.

Här är de tio finalisterna

  • 1. Tuuli Koskiaho
  • 2. Essi Unkuri
  • 3. Pihla Koivuniemi
  • 4. Adriana Gerxhalija
  • 5. Jasmine Järvinen
  • 6. Hanna Kangasluoma
  • 7. Roosa Bäck
  • 8. Michaela Söderholm
  • 9. Beata Papp
  • 10. Erika Mäenpää

Zoom

Här är de tio finalisterna. Näst längst till vänster står Vasabon Essi Unkuri. Foto: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Niinistö har samlat 156000 anhängarkort

UPPDATERAD 20000 anhängarkort krävdes för att Sauli Niinistö skulle få ställa upp i presidentvalet via en valmansförening. Nu har han samlat ihop 156000.

Nyhetsbild
Lokalt

Giovanna Teir får träffa Italiens president

Hon är Vasabon, läraren och företagaren som arbetar för att förbättra relationerna mellan Finland och Italien. Därför är hon en av få som bjudits in att träffa Italiens president under statsbesöket till Finland.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Vesalas svåra år

ANNONS FRÅN VEIKKAUS Sångerskan och låtskrivaren Paula Vesala har liksom många andra finländare lidit av skolmobbning. Hon är oroad över den mobbning som nu sker på sociala medier, eftersom den inte går att fly ifrån.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan